Zonnige vakantie op de camping in Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk
Dé vakantiebestemming voor kampeerders is en blijft Zuid-Frankrijk. Het aanbod aan campings in die regio is dan ook enorm. Kiest u voor een eenvoudige, rustige camping? Of gaat u liever naar een luxe camping in Zuid-Frankrijk met alles erop en eraan?

 

Luxe kamperen op de camping in Zuid-Frankrijk

 

Veel kampeerders willen tijdens hun vakantie verwend worden. En terecht! Een vakantie is bedoeld om lekker bij te komen en te genieten. Op een vier- of vijfsterrencamping kan dat. Hier kunt u rekenen op service en kwaliteit.  

 

Kamperen op een sterrencamping

 

Luxe campings bieden ruime staanplaatsen. Aan privacy dus geen gebrek. En ook de voorzieningen zijn hier helemaal top. Mooie, schone en ruime sanitair-units bijvoorbeeld.

 

En aansluiting op afvoer en elektriciteit. De meeste sterrencampings in Zuid-Frankrijk bieden bovendien staanplaatsen die uitstekend bereikbaar zijn voor minder validen. Maar er is meer: zo beschikken sommige campings over luxe extra’s. Zoals een wellness-faciliteit.

 

U kunt dan naar de schoonheidsspecialist, kapper of masseur tijdens uw vakantie.

 

Beschikt u niet over een tent maar wilt u toch naar de camping in Zuid-Frankrijk? Op veel sterrencampings in dit gebied kunt u comfortabele accommodaties huren.

 

Fraaie chalets bijvoorbeeld of studio’s of cottages. Het voordeel van zo’n vakantiewoning: alles staat voor u klaar. De accommodaties zijn volledig ingericht.

 

Sommige zijn zelfs voorzien van airconditioning; ideaal op warme zomerdagen!  Ook als u met kleine kinderen naar de camping gaat, is zo’n luxe huuraccommodatie een goed idee.

 

Rust en ruimte of actief bezig zijn?

 

De sfeer van de camping in Zuid-Frankrijk is natuurlijk heel belangrijk. Ook wat dat betreft is er veel keuze. Houdt u van rust, ruimte en privacy? Kies dan een bescheiden camping middenin de natuur. Bijvoorbeeld een natuurcamping in de duinen of op het platteland. Hier kunt u ongestoord genieten van de stilte en de mooie omgeving.

 

Liever wat meer vermaak? Dan is een gezinscamping in Zuid-Frankrijk de beste keuze. Vaak zijn dit kindvriendelijke campings die voorzien zijn van een zwembad en andere sportfaciliteiten. Meestal is er ook een animatieteam aanwezig.

 

De medewerkers verzinnen leuke activiteiten. Sommige campings in Zuid-Frankrijk hebben zelfs een kinderclub. Hier worden kinderen per leeftijdsgroep beziggehouden door professionele begeleiders.

 

Niet alleen voor kinderen wordt er van alles geregeld op de familiecamping. Ook volwassenen kunnen elke dag meedoen aan de activiteiten. Sporten, dansen, thema-avonden, karaokefeestjes; er wordt van alles georganiseerd. Niets is verplicht natuurlijk.

 

U kunt ook gewoon lekker een boek lezen op uw tuinstoel! Op de meeste sterrencampings in Zuid-Frankrijk kunt u ook een hapje eten. In een luxe restaurant of juist bij een eenvoudige pizza-corner; het is maar net waar u trek in heeft.

 

Naar de camping in Zuid-Frankrijk, maar waar?

 

Zuid-Frankrijk is groot. U kunt dus kiezen uit veel bestemmingen. Kampeert u liever aan het water of reist u toch liever af naar de camping landinwaarts? Een camping in het grote gebergte is ook nog mogelijk.

 

Camping in Zuid-Frankrijk aan de kust

 

Zuid-Frankrijk heeft een oostkust en een westkust. Er valt dus genoeg te kiezen. Om maar even met de westkust te beginnen: dit is dé plek voor watersporters die gek zijn op golfslag. Aan de Atlantische Oceaan staat bovendien altijd een bries.

 

Een camping aan de westkust is dan ook ideaal als u tijdens uw vakantie graag gaat windsurfen of kitesurfen. Wist u dat Frankrijk ook eilanden heeft vlak voor de westkust? Île de Ré en Île d’Oléron zijn bijvoorbeeld geliefde bestemmingen. Ook hier zijn er meer dan genoeg campings waar u terecht kunt voor een heerlijke strandvakantie.

 

De oostkust van Zuid-Frankrijk grenst aan de Middellandse Zee. Hier is het water wat rustiger. Fijn voor spelende kinderen. Zij kunnen hier heerlijk pootjebaden en zandkastelen bouwen. Maar ook zwemmen, waterskiën en waterfietsen is hier goed te doen.

 

De oostkust van Frankrijk behoort bovendien tot de meest zonzekere vakantiebestemmingen. Een camping in Zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee past dus uitstekend bij zonaanbidders.

 

Kamperen op Corsica

 

In de Middellandse zee bevindt zich het grootste Franse eiland voor de kust: Corsica. Een bijzondere plek, om verschillende redenen. Zo werd Napoleon Bonaparte op dit eiland geboren. In de hoofdstad Ajaccio kunt u zijn geboortehuis bezoeken.

 

Daarnaast is een deel van Corsica toegevoegd aan de Unesco werelderfgoedlijst. Het gaat om het prachtige natuurpark Scandola, dat alleen per boot of lopend te bereiken is. Zelf een keer naar dit mooie gebied? Ook op Corsica zijn er diverse campings en glampings waar u terecht kunt.

 

Kamperen in het binnenland van Zuid-Frankrijk

 

Het binnenland van Zuid-Frankrijk staat bekend om zijn mooie natuur. Hier geniet u optimaal van dat heerlijke Franse vakantiegevoel. De Ardèche is bijvoorbeeld een geliefde bestemming. Een prachtige omgeving om te fietsen en te wandelen.

 

Maar ook paardrijden wordt hier veel gedaan. En houdt u van romantische kastelen? Dan is een bezoek aan de Dordogne een aanrader. Nog zo’n trekpleister: de Provence, met zijn beroemde lavendelvelden. Adembenemend!

 

Wie van de bergen houdt, kan zelfs naar een camping in Zuid-Frankrijk in de Pyreneeën. Hoge bergtoppen, fraaie dalen; de natuur is hier overweldigend. Sportieve vakantiegangers fietsen natuurlijk naar boven. Maar lekker zwemmen of vissen in een van de mooie bergmeren kan ook.

 

Vanaf deze campings in Zuid-Frankrijk bent u trouwens zo in Spanje. Leuk om een keer op excursie te gaan net over de grens. Tapas eten in Barcelona, lekker shoppen in San Sebastian; het kan allemaal.

 

Naar welke camping in Zuid-Frankrijk gaat u dit jaar? De keuze is reuze!

 

Plan du site